Over de specialiste

Over de specialiste

Introductie

Vanaf mijn eerste menstruatie op mijn 14e jaar heb ik iedere maand hevige menstruatiepijnen gehad. Om die reden ben ik al op jonge leeftijd aan de pil gegaan. Als ik toen de kennis had die ik nu heb, was ik niet aan de pil gegaan. Dan had ik het veel liever op natuurlijke wijze, met de juiste voeding en supplementen, aangepakt. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam aanspreken. Na 11 jaar pilgebruik ben ik gestopt omdat het dagelijks slikken van hormonen me tegen ging staan. Sindsdien bestreed ik de menstruatiepijn met zware pijnstillers waarbij ik me ook nog regelmatig moest ziekmelden. Na de geboorte van mijn zoon ging het een aantal jaren wat beter met de menstruatiepijn, maar helaas kreeg ik steeds meer stress op het werk hetgeen resulteerde in een burn-out. Met de toename van stress werd de menstruatiepijn ook weer heviger.

De stress zorgde ook voor een dusdanige hormonale disbalans dat ik tijdens de burn-out in de overgang kwam met overgangsklachten als nachtzweten, slecht slapen, angstgevoelens, somberheid, spier- en gewrichtsklachten, kort lontje. Maar dat had ik niet in de gaten. De onregelmatige menstruaties en de typische overgangsklachten weet ik aan de burn-out. Ik was ook nog maar 45 jaar, te jong voor de overgang toch? Had ik toen maar geweten…. Een paar jaar later kwam Care for Women op mijn pad en viel het kwartje. Met behulp van de juiste supplementen en goed advies op het gebied van stressbeheersing verdwenen de angstgevoelens en de andere klachten werden goed hanteerbaar. Langzamerhand kwam ik steeds meer in balans en werd ik weer steeds meer mezelf. Toen dacht ik: dit wil ik ook, vrouwen helpen weer goed in hun vel te komen zitten. Weer jezelf te kunnen zijn. Dat de hormonen weer voor je werken, in plaats van tegen je. Als Care for Women specialist begeleid ik je in dit proces, dat je zoveel mogelijk op eigen kracht kunt doen. Om weer in je eigen kracht te kunnen staan!

Opleiding en werkervaring

Tot 2018 was ik werkzaam in de cultuursector in Friesland. In de loop van de jaren raakte ik steeds meer geïnteresseerd in het menselijk lichaam en pathologie. Om die reden ben ik in 2018 en 2019 de HBO-opleidingen Medische Basiskennis en Psychosociale Basiskennis gaan doen bij Con Amore. In 2020 heb ik de opleiding Care for Women specialiste afgerond.

Indicaties

  • Overgangsklachten zoals opvliegers, slapeloosheid, angstgevoelens, rusteloze benen, spier- en gewrichtspijn, depressieve gevoelens, vermoeidheid. Vervroegde overgang. Overgang en borstkanker.
  • slapeloosheid, angstgevoelens, rusteloze benen, spier- en gewrichtspijn, depressieve gevoelens, vermoeidheid. Vervroegde overgang.
  • PMS-klachten zoals stemmingswisselingen, prikkelbaarheid, buikpijn, hoofdpijn, pijnlijke borsten, kort lontje, depressieve gevoelens.
  • Menstruatieklachten zoals hevige pijn of bloedverlies.
  • Anticonceptie: wel of niet hormonen, wel of niet de pil, bijwerkingen, menstruatie beïnvloedbaar, bescherming tegen geslachtsziekten, etc.
  • Zwanger worden: als dit niet vanzelfsprekend gaat, wat kun je hier zelf aan doen? Hoe word je gezond zwanger? En hoe kom je gezond door de zwangerschap heen?
  • PCOS, endometriose, post partum depressie
  • Preventie van hart- en vaatziekten. Vermoeidheidsklachten.

Omdat hormonale klachten veel ziekteverzuim op de werkvloer kunnen veroorzaken, bied ik ook voorlichting, workshops en inloopspreekuren aan bedrijven en organisaties.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial